Ce să nu oferi niciodată cadou – superstiții și tradiții de care este posibil să ții și tu cont - ghizbi.ro

Ce să nu oferi niciodată cadou – superstiții și tradiții de care este posibil să ții și tu cont

Alegerea cadourilor pentru cei dragi denotă nu doar emoție, ci și un act de responsabilitate. Deși unii cumpară ceva la întâmplare doar pentru a bifa această „sarcină”, este necesar a se ține cont de anumite aspecte pentru ca alegerea să fie una reușită și, mai ales, pentru a evita acele cadouri pe care nu este bine nicicând să le oferi.

De fapt, există anumite superstiții care roiesc în jurul ideii de cadouri, mai mult sau mai puțin fondate. Uite mai jos despre ce este vorba!

  • Cuțitul. Fie că este vorba de cuțit, foarfecă sau orice alt obiect ascuțit, se spune că este bine să îți cumperi singur astfel de lucruri care acumulează o cantitate mare de energie negativă. Unii sunt de părere că atunci când oferi un cuțit ai intenția de a tăia orice fel de legatură cu acea persoană, deci trebuie să te gândești bine înainte de a dărui un astfel de cadou.
  • Ceas – obiect desemnat să măsoare timpul. Chiar dacă pare ceva banal, ceasul tinde să se oprească la un moment dat. În timp ce la noi în țară mulți consideră că un astfel de cadou generează certuri, credințele din China spun că ceasul are rolul de a contoriza clipele care i-au mai rămas de trăit destinatarului.
  • Portmoneu – când oferi un portofel gol, se spune că alungi norocul la bani a acelei persoane. Din acest motiv este bine să pui în el măcar simbolic, o bancnotă.
  • Batista pentru nas – în unele culturi (inclusiv la noi) se practică obiceiul de a oferi batiste atunci când o persoana trece la cele veșnice. Acest accesoriu, deși comun, aminteste de lacrimi, durere și suferință. În orice caz, trebuie să fii original atunci când oferi un cadou, iar niște șervețele de hârtie nu au nimic de-a face cu acest concept.
  • Perle – un astfel de cadou poate fi cauza apariției unor boli, necazurilor sau pierderilor. În unele țări, perlele semnifică lacrimile văduvelor și ale copiilor orfani.
  • Oglinda – un obiect misterios pe care nu îl poți dărui oricând și oricui. Unii cred că oglinda îți fură frumusețea și vitalitatea. Alții afirmă că numai oglinzile vechi au efecte negative.
  • Mănuși – această piesă vestimentară practică este inclusă în diverse ritualuri magice, ajutând la schimbarea personalității. În cazul în care femeia oferă soțului său ciorapi, acesta este liber să plece de acasă.
  • Lumânări – sunt de evitat, întrucât ele sunt asociate cu înmormântarea. Superstiția se referă în egală măsură și la lumânările decorative.
  • Lenjeria de corp oferită de soție partenerului său l-ar îndeamna pe acesta să comită adulter.

Ce poți dărui:

  • Atunci când oferi unui cuplu perne se spune că vor avea parte de armonie și bunăstare.
  • Covorul oferit drept cadou de casă nouă aduce noroc proprietarului.
  • Fața de masă oferită unei persoane are rolul de a consolida relația de prietenie dintre donator și destinatar.
  • Soțul care oferă soției ochelari de soare este dispus să faca pace în familie. Astfel, soția va avea ocazia să privească lumea din prisma soțului său.
  • Pixul este cadoul ideal de oferit șefilor. Angajatul care oferă un pix șefului său are șanse mai mari să se impună, să îi fie luate în considerare opiniile.

Superstiții legate de modul în care se dăruiesc cadourile

  • Unii oameni evită să dăruiasca cadouri dupa apusul soarelui, acest moment fiind benefic numai pentru destinatar. În cazul în care situația o impune, așază cadoul pe masă, fără a-l înmâna persoanei în cauză.
  • Florile se dăruiesc mereu în numar impar. Cele galbene anticipează despărțirea cuplurilor.
  • Este bine să eviți deschiderea darurilor înainte de aniversarea propriu-zisă.

Deși există o mulțime de superstiții și de tradiții legate de cadouri, rămâne să decizi de unul singur dacă te supui sau nu acestora. Ce este cert, cadoul este un gest de noblețe sufletească, motiv pentru care la alegerea sa trebuie să participi cu sufletul. Alege și tu să aduci bucurie în viața celor dragi și aruncă o privire la cadourile personalizate de pe site-ul nostru. Pentru ca lucrurile să fie mai simple pentru tine, mergi direct la secțiunea de interes!

Înapoi la blog