Cum alegi cadoul ideal? Mergi la sigur cu ajutorul acestui ghid

Dintre metodele care te ajută să ajungi la sensibilitatea și vulnerabilitatea unei persoane, a face cadouri reprezintă mereu o abordare inspirată. Asta nu înseamnă că iubirea, aprecierea, încrederea sau respectul se vor câștiga vreodată cu adevărat prin intermediul banilor. Cadourile însă joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi, acestea devenind parte din istoria relațiilor, implicit parte din istoria omenirii.

Oamenii au început să practice oferirea cadourilor cu atât de mult timp în urmă, încât nici nu se cunoaște exact de când. Scopul inițial era exprimarea intențiilor pașnice. Treptat, verbul „a dărui” a căpătat diverse conotații, fiind perceput adesea ca o formă de putere.

Un dar bine ales, oferit la momentul potrivit și însoțit de o atitudine corectă, devine, dincolo de mica satisfacție de natură materială (asta dacă respectivul cadou bifează și o funcție de utilitate), o amintire neprețuită între tine și destinatar, prin atributul de a fi asociat cu un anume moment.

Mai jos îți vom înșirui câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi, rapid și fără stres, cadoul potrivit unei persoane dragi.

Observă

Una dintre regulile esențiale pe care este recomandat să o respecți de fiecare dată când dorești să surprinzi cu un cadou minunat o persoană dragă este să observi persoana în cauză, astfel încât să îi descoperi nevoile și gusturile sale. Amintește-ți discuțiile pe care le-ai avut în ultima vreme cu acea persoană, întrucât este posibil ca din aceste conversații să extragi, destul de simplu, ce își dorește. Fără doar și poate, acea persoană va fi plăcut surprinsă să constate că ai investit în cadou mai mult decât bani și că ai ales ceva ce îi reflectă preferințele sau îi satisface nevoile.

Inspiră-te

Apelează la tot ceea ce te înconjoara – familie, prieteni, cunoscuți, rețele sociale, internet și natură – pentru a identifica acel cadou care să aducă zâmbetul pe buze persoanei dragi din viața ta. Dacă vrei și mai multe sugestii de cadouri pentru femei, bărbați, doctori, profesori, nuntă, absolvire etc. vizitează magazinul nostru online specializat în comercializarea de daruri inedite.

Atenție la detalii

Printre calitățile tale se numară atenția deosebită acordată detaliilor? Dacă răspunsul este da, atunci ai toate șansele să alegi un cadou deosebit cu ajutorul căruia să îi transmiți detinatarului sentimentele pe care le nutrești față de el/ea sau faptul că dorești să îl/o susții și încurajezi. De pildă, în situația în care destinatarul cadoului este o persoană pasionată de mașini, merită să investești într-un cadou care să îi facă experiențele la volan și mai frumoase. La fel și în cazul în care destinatarul a descoperit că are talent la gătit, o idee excelentă ar fi să îi oferi spre exemplu un tricou personalizat cu un mesaj corespunzător imprimat pe acesta.

Alege ceva care poate fi folosit cu ușurință

Înainte de a face vreo alegere, întreabă-te dacă obiectul respectiv este simplu de folosit. Poate un aparat de cafea crezi că este cadoul ideal pentru părinții tăi, însă ei s-ar putea să nu renunțe la cafeaua la filtru. Conform unor studii, persoanele care oferă simt mereu nevoia de a alege ceva sofisticat și valoros, în timp ce destinatarii apreciază mai degrabă un cadou practic și util.

„Atașează” cadoului o experiență

Odata ce entuziasmul oferit de o geantă scumpă sau un gadget performant a dispărut, starea de fericire a oamenilor revine la normal. Aceasta poate fi menținută și prelungită atunci când cadoul vine la pachet alături de o experiență memorabilă. Astfel, în loc să cheltui banii pe obiecte foarte scumpe, cumpără un abonament la cursuri de dans sau rezervă o masă la un restaurant celebru. În acest fel, vei crea pentru persoana respectivă amintiri unice, ce-i vor rămâne mereu întipărite în memorie.

Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să pornești în căutarea cadoului perfect având drept repere ghidul de mai sus. Noi îți urăm mult succes!

Înapoi la blog