Emoția cadoului personalizat și avantajele ce îl însoțesc

Orice om care a trecut prin perioada Crăciunului în calitate de adult a înțeles ce înseamnă cu adevărat goana după cadouri. Este un vis care de cele mai multe ori se transformă într-un adevarăt chin. Încântarea și emoția de a oferi se spulberă instant în aglomerația și agitația din magazine. Ai senzația că e imposibil să nu găsești ceva potrivit între atât de multe opțiuni și totuși, atunci când începi să le cauți îți dai seama că fie nu sunt interesante, sunt prea banale, fie destinatarul deja are ceva similar.

Acesta este momentul în care te poți gândi la alternativa cadourilor personalizate. Prin oferirea unui cadou personalizat de Crăciun ai șanse mai mari să impresionezi decât cu un cadou costisitor, la care are acces aproape oricine. O mică atenție dedicată oferă o mulțime de beneficii, mai ales atunci când se adresează unei persoane apropiate, cu care ai o relație deosebită. Este de la sine înțeles că îi cunoști în mare parte preferințele, deci vei merge aproape la sigur. Uite numai câteva dintre motivele pentru care efectul este ca și garantat atunci când alegi să oferi un cadou personalizat.

Dovedești că îți pasă

Este evident că atunci când recurgi la personalizare, dovedești un grad mai mare de implicare și te preocupă mai mult atât gestul în sine, cât și persoana căreia îi este dedicat. Există multe obiecte fabricate în serie, însă atunci când unul este personalizat, în mod sigur nu mai poate fi vorba despre ceva făcut din obligație, fără implicare.

Cât privește modalitățile prin care un cadou se poate personaliza, acestea sunt nenumărate. De pilda, pe o bijuterie se pot grava inițialele beneficiarului, în timp ce pe haine se pot imprima mesaje sau imagini ce semnifică ceva important pentru cel care primește cadoul sau pentru relația cu cel care dăruiește cadoul.

Un obiect personalizat devine o amintire pe vecie

Fiecare obiect are un rol util, însă atunci când dincolo de utilitate, se bucură de amprenta celui care îl va primi, implicit va deveni parte din cutia cu amintiri a acestuia. Are o poveste și exprimă ceva; înseamnă mai mult decât scopul pentru care a fost conceput. De obicei, stârnesc amintiri și imagini dragi, din perioade frumoase.

Un astfel de cadou funcționează mai ales atunci când vine vorba despre un eveniment special, precum nunta sau botezul.

Vârsta și sexul destinatarului nu au nicio relevanță

Trebuie să recunoaștem că atunci când primim un cadou și vedem numele nostru sau ceva specific nouă inscripționat pe acesta, ne bucurăm, fără să mai ținem cont de utilitatea și valoarea obiectului. Cu toții încercăm să ne punem amprenta pe tot ce ne înconjoară, iar cadoul personalizat reprezintă maniera ideală prin care putem face asta.  Acesta ne confirmă că prezența noastră în viața celorlalți contează, că suntem importanți, iar oamenii ne iubesc. Este ceva valabil oricând și oriunde.

Elimini riscul unui cadou identic sau similar

Imaginează-ți cât de frustrant ar fi să stai zile în șir să alegi cadoul perfect și în „ziua cea mare” să realizezi că nu ai fost singurul care a gândit așa și altcineva ți-a luat-o înainte cu un cadou identic sau foarte asemănător cu al tău. Un cadou personalizat elimină din start această posibilitate. Sunt cadouri unice, orginale și totodată inspiraționale. Chiar și peste ani va fi prezentat drept cadoul oferit de către tine, fără a fi aruncat într-o cutie cu vechituri, primind eticheta de „autor necunoscut”.

Astfel, cadoul personalizat rămâne una dintre cele mai cool opțiuni. Dezvăluie multe despre tine, despre beneficiar, despre legătura voastră, este unic, creativ, nu ține cont de vârstă sau sex și cel mai adesea este mai putin scump decât cele obișnuite. Cu atât de multe beneficii, venirea Crăciunului nu poate fi un motiv de îngrijorare!

Înapoi la blog