Mituri și recomandări pentru cadourile de Crăciun

Tradiția cadourilor oferite de Crăciun are rădăcini străvechi. Se leagă în principal de istoria acestei sărbători și anume de nașterea Micului Prunc, la căpătâiul căruia s-au adunat magi, cu daruri scumpe – aur, smirnă și tămâie. Prețuirea pentru acest eveniment religios a început să se coreleze adesea cu ideea de a oferi cadouri, mai ales celor cu care lumea se întâlnea în Ajun sau de Crăciun.

La ora actuală, această tradiție a devenit oarecum o obligație socială, față de care nu scapă nimeni. Fie că este despre un grup de prieteni, familie sau mai ales copii, regula nescrisă spune că trebuie să oferim cadouri. Dar ce? Eterna dilemă înseamnă să te gândești la ce este potrivit.

Cadouri în bani

Există un mit despre această poveste care spune că un cadou financiar de fapt nu este un cadou, ci o contribuție. Mai ales când spiritul Crăciunului este despre valori umane, bunătate și multe altele, un astfel de cadou nu ar trebui să fie o idee. Indiferent despre cine este destinatarul, trebuie să arăți că te-ai preocupat cât de cât de cadou.

Cadouri de tip jucării de pluș sau decorațiuni de Crăciun

Aici nu mai este vorba despre un mit, ci despre o realitate, din păcate. Primul gând la ideea de cadou de Crăciun se referă la tot ce este tematic. Mulți gândesc că este de preferat să mențină în atenție ocazia, astfel că preferă orice decorat cu reni, Moș Crăciun și toate simbolurile posibile pentru această sărbătoare. Deși gusturile nu se discută, se poate spune că de preferat este ca un cadou să fie inspirat și nu forțat. Astfel de obiecte vor fi folosite doar o dată pe an și în plus ține și de cât de reușit este cadoul încât destinatarul chiar să îl folosească.

Alternativa noastră? Decorațiuni din lemn pentru brad, mici detalii care să facă mari diferențe. Acestea sunt atemporale, din materiale naturale și sunt o senzație. Sau căni personalizate, pentru că au și un rol practic.

Băuturi

Mai ales în condițiile în care ești invitat la o gazdă cunoscută, rudă, mai ales acolo unde se așteaptă un cadou cu o tentă mai personală este chiar impropriu să alegi o sticlă de băutură. Ai șanse să treci cu brio de acest test al cadoului poate dacă alegi o bautură specială, ambalată corespunzător, de ce nu chiar personalizată.

Pentru nostalgici și romantici – poți merge pe varianta ramelor foto, pentru că amintirile expuse astfel sunt o încântare și un mod plăcut de a arăta prețuire față de momentele imortalizate. Pentru a ieși din banal alege ramele noastre din lemn, personalizate.

Pentru pasionații de gastronomie poți alege un tocător din lemn, de asemenea personalizat. Acesta va fi o dotare necesară din bucătarie, dar va purta în egală măsură și amprenta ta personală, deci cu atât mai mult vei surprinde plăcut.

Pentru cei cu simțul umorului alege tricourile personalizate. În plus, te poți gândi de asemenea la o idee generală în familie, în grupul de prieteni sau copii să existe un stil comun al tricourilor albe imprimate haios – dacă tot e sezonul puloverelor groase, interesante, cu motive de Crăciun.

Lemnul este în general preferat, pentru rezistență și pentru că are o textură plăcută. Poți alege de la brelocuri la instrumente de scris, în set, de la rame foto la șevaletul cu scrisoarea pentru Moș Crăciun.

Astfel de idei orientative au și avantajul de a nu costa o avere, ceea ce te va încânta de-a dreptul. Te așteptăm și în cadrul paginii, la secțiunea cadouri personalizate de Craciun și cu alte surprize.

Înapoi la blog