Ce sa nu îi cumperi de Dragobete

24 februarie, o altă zi în care se pare că tradiția spune că iubirea este celebrată. De data aceasta este vorba de o sărbătoare autentică, deloc împrumutată. Se spune că Dragobetele sărută fetele, moment în care fetele își găsesc alesul inimii. Desigur, tradiția nu menționează despre cadouri, dar în timp acestea au devenit ca și parte din modul în care se sărbătorește această zi.

Sunt atât de multe opțiuni de cadouri, încât pari deja copleșit. Poate fi mai ușor să alegi un cadou potrivit, prin eliminare. Avem nevoie și de repere de acest gen, așadar iată ce nu ar trebui să cumperi de Dragobete:

Inimioare roșii, de pluș

Sunt o idee depășită, de fapt amintesc de un romantism trecut și poate doar dacă știi în mod expres că îi plac astfel de decorațiuni, atunci mergi la sigur. Jucăriile de pluș sunt mai degrabă preferate de copii, iar cât despre motivul inimioarelor și clasica idee de a alege orice este roșu ai face bine să surprinzi cu ceva mai mult.

Este adevărat că în ultimul timp astfel de sărbători au devenit o cursă lungă și o întrecere despre ce înseamnă cadoul potrivit. La fel de adevărat este că nu trebuie să alegi orice vezi pe rafturile magazinelor pentru că este vorba de partenera/partenerul ta/tău. Așadar, adaptează ideile.

Flori și...atât

Regulile ce-i drept nescrise, dar respectate, spun că unui barbat nu îi înmânezi flori - poate doar dacă se află în spital. Cât privește florile pentru ea, este deja o idee de eleganță clasică să îi oferi flori. Ai atât de multe opțiuni privind aranjamentele, culorile, formele. Desigur că o poți surprinde, dar pare că nu sunt suficiente.

Cosmetice și dispozitive diverse

La un moment dat simți că acest gen de cadou este o obligație și încerci cu orice preț să faci față acestei provocări, ajungând chiar la tertipuri de genul produselor de larg consum. Indiferent că este vorba de un cadou pentru el sau ea, o astfel de alegere este complicată: în funcție de tipul de ten, momentul din zi, în funcție de notele aromate.

Cât despre dispozitive nu poți găsi ceva romantic într-un uscător de păr sau alte tipuri de achiziții din această categorie. Poți spune mai degrabă că sunt nevoi, nu ceva romantic.

Cadouri de sezon

Acestea sunt fix ca acele decorațiuni de Crăciun sau Paște - le expui numai în perioada cu pricina și le arunci într-un dulap imediat după. Dacă îți dorești un cadou memorabil, un cadou pe care partenerul sau partenera ta îl va aprecia atunci vei dori să eviți acele cadouri tematice, cu imprimeuri specifice.

Nici pijamaua sau papucii de casă nu sunt o idee prea inspirată pentru că până la urmă exprimi ideea comodității, mai degrabă decât cea a romantismului.

Bugetul și rolul său

Desigur că o scuză bună pentru cadouri neinspirate se leagă mereu de buget. Ține cont că dacă nu îți dorești să te alegi cu privirea care spune „cel puțin contează intenția” atunci ar trebui să te gândești că nu ar trebui să te condiționezi de buget. Spre exemplu, un trend al ultimilor ani dictează că decorațiunile să fie despre materiale naturale, lemn în special. Astfel de decorațiuni, spre exemplu o ramă foto din lemn, poate chiar personalizată, este disponibilă chiar la un preț accesibil.

Despre ce pare să fie cadoul perfect depinde de la caz la caz. Poți fi surprins/ă de ce idei are partenerul/partenera. Desigur că mai apreciat ca orice este cazul în care preferi ceva atipic. Nu uita că va conta și povestea asociată cadoului.

Pentru idei și inspirație nu uita să consulți și pagina noastră, ghizbi.ro, la secțiunea de cadouri romantice.

Înapoi la blog