Misiunea de a realiza un cadou – o placere când știi ce să cauți

De obicei panica se instalează atunci când nu mai este mult până la o ocazie specială și ai nevoie de un cadou corespunzător. Deși este văzută o misiune de departe dificilă, aceasta poate deveni o adevărată plăcere atunci când știi ce să cauți și mai ales unde să cauți.

Sunt anumite perioade în an, sărbători sau ocazii, când e esențial să oferi cadouri deosebite. Este necesar ca acestea să se ridice la anumite pretenții, nu pentru că solicită destinatarul asta, dar pentru că așa se cade. S-a tot vorbit despre ce e mai potrivit a oferi ca dar unor personalități distincte, însă în ce măsură a atins subiectul aspectele ce țin de partea emoțională, spre exemplu? Nenumarate detalii fac diferența finală între un cadou de impact și unul care este apreciat ca gest în sine.

Important de avut în vedere: ține cont pentru cine cumperi cadoul!

De obicei majoritatea tinde să cumpere cadouri reprezentate de obiecte pe care personal le plac sau le consideră necesare. Asta a fost dovedit și de către cercetători. Iată un prim motiv pentru care apare disconfort din partea celor ce primesc cadoul – respectiva atenție nu le este neapărat utilă sau necesară.

Tendința de a face asta este în creștere, iar direcția în care se îndreaptă lucrurile în astfel de cazuri nu este cea mai bună. Iată deci că e de preferat a bifa înainte de preferințele personale pe cele ale destinatarului – cu siguranță e de dorit să faci asta.

Cum îți dai seama dacă darul oferit nu e pe placul celui ce îl primește? Poți studia limbajul corpului în acest sens, deosebit de sugestiv. Când ceea ce i-ai oferit nu îi este pe plac fie își mușcă buzele, fie își încrucișează brațele. Acestea sunt numai 2 exemple, lista poate continua.

Ai în vedere să fie un cadou ușor de folosit

E de preferat să optezi pentru un cadou ușor de folosit sau, dacă e ceva mai complex, să vină însoțit de instrucțiuni de utilizare. Ai în vedere și faptul că uneori nu tot ceea ce e mai performant, mai modern, reușește să și încânte. Unele persoane preferă să se limiteze la standard, la opțiunile clasice ale diverselor articole de uz frecvent.

Practic și simplu – așa ar trebui să fie un cadou pentru a reprezenta o încântare.

Mergi dupa dorința destinatarului

Decât să eșuezi cu un cadou complet nefolositor sau care chiar nu rezonează cu gusturile celui ce îl primește, mai bine te raportezi la nevoile acestuia.

Axează-te pe ceea ce are nevoie persoana pe care vrei să o surprinzi. Nu spunem că un alt obiect nu i-ar stârni entuziamul, însă cu atât mai mare va fi acesta cu cât va fi reprezentat întocmai de ceea ce persoana respectivă își dorește. Poate parea un gest banal, însă nu ai de unde ști că nu trece, spre exemplu, printr-o perioada financiară dificilă și că asta este motivul pentru care a pus în așteptare achiziția respectivă.

Am dori să îți spunem că în timp va deveni o misiune mai ușoară, însă cu atat mai dificil devine cu cat îi vei cumpăra unei persoane cadouri pentru că va fi necesar să le diversifici. Ideea de originalitate este foarte importantă și nu trebuie să o pierzi din vedere.

Nu uita, atunci când ești în lipsă completa de idei, rămâne mereu valabilă varianta personalizării. Te așteptăm în acest sens pe site-ul nostru - ghizbi.ro - pentru a descoperi idei originale de cadouri, simple, simbolice, dar totodată interesante. În acest fel, știi că ai mereu la îndemână un ajutor de nădejde, soluția pentru fiecare ocazie în care trebuie să oferi cadouri.

Înapoi la blog