Reacția ta când primești și deschizi un cadou
Share
O preocupare pe care multe persoane o au și poate că îți va străbate de asemenea gândurile se referă la reacția ta atunci când primești un cadou. Există posibilitatea să fie pe placul tău sau nu – iar rezultatul se va putea citi pe fața ta, mai ales dacă ești o persoană expresivă. E cazul să faci repetiții despre cum să îți maschezi opinia vizavi de ceea ce primești, mai ales dacă nu e ceva ce îți place? Este o problemă și e cu atât mai mare cu cât urmează să primești un cadou de la o persoană cu care nu dorești să ajungi în relații de neînțelegere.
Nu te poți pregăti emoțional pentru un astfel de moment decât atunci când știi că urmează o anumită zi și se va întâmpla. Dar când vei fi luat prin surprindere cum vei proceda? Mai mult ca sigur cel ce îți va face surpriza îți va urmări reacția, pentru a afla cât de reușită a fost. Și pentru că sigur efortul depus de cel în cauză este unul de apreciat, trebuie să înveți să ai o reacție potrivită, să manifești la rândul tău apreciere vizavi de gestul acestuia.
Cum primești un cadou?
În decursul vieții, o persoană primește cadouri atât cu ocazii speciale, cât și în momente neașteptate – la ziua de naștere, cea de nume unde este cazul, de casă nouă, de nuntă, la aniversarea unei promovări la locul de muncă și așa mai departe. Prilejuri sunt nenumărate.
Reacțiile spontane cu care vei primi fiecare cadou vor spune multe despre tine interlocutorului, astfel că va trebui să fii atent la cum te vei manifesta când va fi cazul.
Există posibilitatea să deschizi cadoul când cel ce ți l-a trimis nu este prezent – cel mai fericit caz să zicem. Indiferent de cât ți-a plăcut, îl poți contacta pe diversele căi disponibile pentru a-ți manifesta aprecierea. Dacă e ceva ce ți-a plăcut cu adevărat, atunci nu te vei sfii să recurgi la un apel video, pentru a citi entuziasmul de pe chipul tău.
În cazul în care este de față însă, este bine să fii pregătit să ai o reacție pe cât se poate de politicoasă. Spre exemplu, poți reacționa pronunțând numele celor primite pe un ton plăcut. Este o practică frecventă, de efect. Între timp te poți gândi la ce vei spune și mai departe.
În cazul în care ceea ce ai primit ți-a creat o uimire pe măsură, atunci nu te sfii în a exprima asta clar. Vei găsi un adjectiv pozitiv de care să te folosești pentru a-l descrie fără prea multa modestie. Ai grijă însă să nu insiști prea mult legat de asta, ca să nu spui din greșeală ceva nepotrivit. Este posibil ca o apreciere prea scurtă să fie urmată de întrebări din partea persoanei care a facut gestul. Din nou, acordă atenție fiecărui cuvânt pe care îl rostești. În orice caz, dacă e vorba despre un prieten foarte apropiat care te cunoaște foarte bine, nici nu va mai fi necesar să spui ceva pentru că va ști exact dacă a ales un cadou potrivit.
Trebuie să te decizi ce vei face mai departe cu respectivul cadou, în cazul în care e vorba despre ceva ce nu se pliază gusturilor tale. Este bine să îi găsești o întrebuințare sau, în caz contrar, să îi asiguri o depozitare potrivită. Nu este exclusă varianta de a-l dărui mai departe, dar asigură-te că nu este vorba despre o persoană din același cerc de prieteni. Nu vrei să testezi reacția celui ce ți la oferit.
Dacă la rândul tău urmează să faci un cadou și nu vrei să riști ca acesta să fie detestat de destinatar, mergi pe varianta unui cadou personalizat. Gasești soluții și sugestii în cadrul site-ului nostru Ghizbi.ro.