Superstitiile despre cadouri - ce sa oferi si ce nu

Deseori auzi vorbindu-se in jur cum ca e bine sau nu sa oferi diverse cadouri, la ocazii diferite. In ce masura sunt acestea adevarate nu stii parca niciodata cu adevarat si mereu cand esti in situatia de a oferi cuiva un cadou esti pus in dificultate.

Se spune despre unele chiar ca ar trebui sa te feresti sa le oferi pentru ca ar aduce ghinion. Credem ca asta depinde de cat de superstitios esti si in fapt, consecintele sunt dictate de modul in care alegi sa percepi lucrurile, sa le interpretezi.

De-a lungul timpului au existat persoane care au manifestat interes vizavi de acest subiect, astfel ca au avut grija sa realizeze o lista cu lucruri permise a fi oferite cadou si lucruri interzice pentru ca ar aduce ghinion.

Care sunt cadourile ce se presupune ca nu ar trebui sa le accepti?

Spun unii ca cel putin un numar de sapte cadouri nu ar trebui sa fie vreodata acceptate pentru ca nu vor face altceva decat sa aduca ghinion. Iata o scurta prezentare a acestor superstitii.

Ceasurile ar fi o idee nepotrivita in acest sens pentru ca odata cu ele vine si despartirea. Se poate ca aceasta idee sa fi fost nascocita de cineva care a avut un astfel de ghinion tocmai in perioada in care a primit cadou - un ceas. Stim prea bine ca oricand se pot intampla coincidente. Dar cine stie cum sta de fapt situatia in cazul acestor accesorii.

S-ar parea ca florile galbene nu trebuie oferite pentru ca ar fi responsabile de separarile timpurii din relatii. Oare asa sa fie?

Chiar daca dorinta este de a-i oferi prietenei recent mutate in noua locuinta un ajutor in bucatarie, respectiv un cutit nou, poate ar trebui sa reconsideri decizia. Cutitele sunt responsabile de ”taierea” soartei. Deci esti sigur ca vrei sa faci asta?

Cu atat mai putin este o idee inspirata sa oferi o oglinda. In nici un caz nu este recomandat sa primesti una, mai ales daca ti-o ofera o femeie. Nu ai vrea ca aceasta sa iti fure stralucirea.

In cazul in care dorinta ta este de a oferi prietenilor tai care s-au casatorit recent un set de farfurii, reprezentand un cadoul de casa noua, analizeaza inca o data ideea - s-ar parea ca acestea atrag relele sau afecteaza sanatatea celor ce le primesc. La fel si in cazul gentilor si a portofelelor - acestea trebuie sa aiba ceva inauntru pentru ca altfel atrag ghinionul.

Care sunt cadourile care poarta noroc?

Pe cealalta parte insa, se pare ca o serie de idei de cadouri sunt mai mult decat binevenite, pentru ca ar atrage norocul si armonia.

Canile vor fi intotdeauna o optiune pentru ca sunt destul de fragile, deci inlocuirea periodica va fi necesara. Nu au o anumita semnificatie, insa constituie un cadou practic si util.

Lumanarile parfumate sunt de preferat a fi daruite celui iubit intrucat sunt cele care aprind focul iubirii. Desigur ca ar putea fi daruite si in alte contexte, nu spune nimeni ca nu.

Despre florile in ghiveci se spune ca sunt aducatoare de armonie, deci sunt preferate in schimbul celor in buchet.

Desi prea putini sunt cei care au in vedere aceasta optiune, s-ar parea ca o pereche de incaltaminte oferita unui barbat ofera garantia ca acesta se va intoarce acasa dupa o calatorie lunga.

Pentru cei mai superstitiosi, care se ghideaza dupa astfel de mituri si povesti in alegerea cadoului, oferirea unui dar ce consta intr-un vas de lut este o idee de pus in practica - pentru ca ar atrage avere.

In ce masura sunt toate aceste superstitii adevarate nu am putea spune. Alegerea cadoului va apartine in totalitate, insa recomandarea noastra este sa va ghidati intotdeauna dupa personalitatea destinatarului, dupa preferintele acestuia sau dupa nevoi.

Înapoi la blog