12 curiozități din întreaga lume despre cadouri. Tu știai?
Share
1. Împachetarea cadourilor și felicitările vin din China.
2. Emoțiile dobândite în urma oferirii și primirii de cadouri, pot avea impact benefic asupra sănătății.
3. Culoarea roșie este preferată pentru a împacheta un cadou.
4. Femeile iubesc mai mult să ofere cadouri.
5. Tot ceea ce oferi din proprie inițiativă și fără pretenții, se poate numi cadou.
6. Cadourile personalizate sunt din ce în ce mai căutate.
7. Femeile au tendința să facă mai des cadouri decât bărbații.
8. Cei mai mulți oameni cumpără cadouri pe ultima sută de metri.
9. Cadoul este subiectul multor melodii cunoscute în întreaga lume.
10. Bărbații preferă cadouri practice.
11. Aproape 50% dintre cei care primesc cadouri, le dau mai departe.
12. Cadouri de aniversarea căsătoriei din materialul reprezentativ sărbătorii.
Cu toții iubim să oferim cadouri celor dragi, dar mai ales să primim. Ele vin perfect în completarea vorbelor și a sentimentelor față de ceilalți și poate nu știai, dar au și ele curiozitățile lor.
Sunt multe lucruri interesante de descoperit despre cadouri, s-au făcut multe studii și experimente de-a lungul timpului.
Un cadou poate însemna orice, unele popoare îl transpun pe legendele care îi definesc, iar unele culturi au tradiții și superstiții în privința cadoului.
Chiar și așa, cert este că este prezent în viețile noastre cu multe ocazii dintr-un an pentru că avem privilegiul de a-l oferi, dar și de a-l primi.
Urmărește mai jos, 12 curiozități despre cadouri din lume, adunate din cadrul unor studii sau experimente ori povești din diferite zone:
1. Împachetarea cadourilor și felicitările vin din China.
Asta se întâmpla la scurt timp după descoperirea hârtiei. Autoritatea superioară (Guvernul) făcea daruri bănești împachetate în hârtie. La fel, și ideea de a scrie alături de cadou, o felicitare.
Chinezii aveau obiceiul să facă asta la final de an când își trimiteau mesaje cu ocazia noului an. Sub formă diferită, ideea de a transmite mesaje pe hârtie era folosită și de alte popoare.
În zilele noastre, felicitările încă sunt folosite adesea în contextul unui cadou bănesc oferit unei persoane pentru a plasa în mod elegant suma de bani în interiorul felicitării și apoi într-un plic.
În multe situații, cunoscutele felicitări au luat mai degrabă forma unui bilet care însoțește un buchet de flori sau alături de un cadou.
Mai putem observa că majoritatea pungilor de cadou dețin o felicitare în miniatură pe care poate fi scris un mic mesaj și o semnătură. Adesea însă, nu este folosită.
2. Emoțiile dobândite în urma oferirii și primirii de cadouri, pot avea impact benefic asupra sănătății.
Un cadou reprezintă în primul rând sentimentele celui care oferă față de persoana care urmează să-l primească.
Atunci când oferi un cadou persoanei dragi nu contează cât este de scump sau de ieftin căci asta te va bucura la fel de mult ca pe cel/cea care îl va primi.
Dorința de a face acest cadou, entuziasmul din timpul în care îl cauți, îl pregătești și apoi când îl oferi, sunt toate, sentimente care favorizează în creierul tău producția de oxitocină, hormonul fericirii.
De cealaltă parte, persoana care primește cadoul din partea ta va avea parte la rândul său de bucurie, se va simți iubit/ă iar sentimentul de fericire va fi vizibil imediat.
Atunci când în organism este prezent preponderent grupul de hormoni pozitivi, regenerarea lui se face mai repede și mai ușor. De altfel, este cunoscut faptul că emoțiile negative duc la probleme de sănătate, prin urmare cele pozitive, ajută sănătatea.
Iată de ce ar fi chiar un obicei bun ca împreună cu cei dragi să vă oferiți din când, un cadou, fără niciun motiv.
Nu doar că vă va aduce beneficii asupra sănătății, dar vă ajută să legați relații mai strânse, bazate pe emoții autentice.
3. Culoarea roșie este preferată pentru a împacheta un cadou.
De fapt este extrem de potrivită această culoare atunci când vine vorba de un cadou cu atât mai mult cu cât se presupune că îl oferi din iubire.
Roșul este culoarea iubirii așa că, fie că ne gândim la cadouri pentru iubită, partener, la cadouri de Crăciun sau cu orice altă ocazie, roșul este nelipsit.
Astăzi, avem o multitudine de metode pentru a împacheta cadouri iar pentru a evita diferite interpretări, acestea pot fi adaptate. Oricum, cadoul conține adesea motive, panglici, ambalaj sau ceva roșu.
Dacă încerci să asociezi plăcut ambalajul cadoului pe care urmează să-l oferi, ia în considerare tipul de relație avut cu persoana care îl primește, faptul că este bărbat sau femeie ori un copil.
4. Femeile iubesc mai mult să ofere cadouri.
De fapt, nu doar să le ofere ci chiar și procesul de a le găsi și împachetarea. Femeile sunt mai emoționale așa că simt mai puternic sentimentul de bucurie atunci când oferă un cadou.
Ele reușesc să cumpere cadouri mai ușor atât pentru bărbați cât și pentru alte femei.
În schimb, pentru bărbat poate părea chiar stresantă perioada de căutare a unui cadou pentru iubită nu doar pentru că își pierde răbdarea mai repede, dar adevărul este că ar prefera ca ea să-i spună ce își dorește.
În plus, bărbații nu sunt atât de receptivi la discuții cu subînțelesuri pentru a descoperi ce cadou își dorește partenera sa.
Dacă este vorba de un cadou pentru un alt bărbat se vor descurca mai bine, mai ales dacă au pasiuni comune.
5. Tot ceea ce oferi din proprie inițiativă și fără pretenții, se poate numi cadou.
Este incredibil cum cadoul poate să însemne absolut orice: de la o cină, un moment de relaxare, un obiect, o experiență romantică, bani, absolut orice.
Un lucru pe care poate că nu l-ai agrea în mod special, dar pe care îl faci de dragul persoanei iubite pentru a o ajuta, se poate numi un cadou.
Cadoul este singurul care poate întări relația unor persoane reprezentând un element de legătură între ele și este singurul care poate completa și susține tot ce poate însemna sentimentul de iubire și cel bucurie.
Cu cât starea emoțională a fiecăruia este mai bună cu atât relațiile sunt mai bune. În plus, pentru a face cadouri nu este necesar să aștepți ocazii precum ziua de naștere, sărbători sau diferite aniversări.
Poți oferi un cadou cuiva ori de câte ori simți că vrei să ai o sursă de bucurie.
6. Cadourile personalizate sunt din ce în ce mai căutate.
Chiar dacă ar părea că un cadou personalizat este mai potrivit pentru persoanele apropiate pentru că se presupune că le cunoști bine, aveți amintiri împreună, lucrurile nu stau tocmai așa.
Un cadou poate fi personalizat sub orice formă și poate fi atât pentru persoane apropiate, de exemplu, un tablou personalizat pentru soția ta, dar la fel de bine poate fi un notebook cu un set pix și creion personalitate pentru un prieten antreprenor la început de drum.
Aceste tipuri de cadouri sunt atât de apreciate tocmai pentru că ele pot transmite mesaje precum: „Relația noastră este importantă și pentru mine și vreau să ne facem cât mai multe amintiri împreună” sau „Te susțin în noua ta afacere, îți doresc succes”, etc.
Ei bine, cele mai utilizate forme de personalizare pentru cadouri sunt: gravura, broderia, stickerele și print-ul digital.
Dacă trebuie să pregătești un cadou pentru cineva, trebuie să știi totodată că oamenii nu apreciază cadourile impersonale așa că dacă îți vine greu să alegi, un cadou personalizat în legătură cu orice din viața celuilalt, va fi o alegere bună.
7. Femeile au tendința să facă mai des cadouri decât bărbații.
Deși am putea spune că bărbații fac destul de des cadouri având în vedere faptul că pe parcursul anului există una sau două ocazii în plus care le au în prim plan pe femei, ar părea că ei fac mai des cadouri.
Femeile în schimb, au tendința de a face cadouri spontane mai des. Lor le vine mai ușor să găsească mici cadouri pentru partenerii lor.
Mai exact, gândește-te la acele momente când ai trecut prin magazinele mall-ului și, negreșit, ai luat și pentru el ceva.
Ți-ai și imaginat că acel pulover ar fi perfect pentru soțul sau iubitul tău ori că acel parfum ar mirosi fantastic pe el.
Astfel, femeia adună pe parcursul anului un număr mai mare de cadouri pe care le oferă unui bărbat și celor din jur … decât o face un bărbat.
Bărbatul este axat pe principalele ocazii, iar în afara lor cumpără cadouri mai rar.
Chiar dacă femeile se pricep mai bine să-și arate sentimentele și bărbații au la îndemână mici gesturi pe care le pot face drept cadouri pentru ele.
Imaginează-ți că a fost o zi istovitoare și te-ai gândit că partenera ta va veni obosită acasă așa că o cină gustoasă și o baie fierbinte cu multă spumă vă va ajuta să vă relaxați împreună.
Este un cadou pentru iubita ta care o va încânta, femeile nu trec cu vederea acest tip de gesturi din partea partenerului.
8. Cei mai mulți oameni cumpără cadouri pe ultima sută de metri.
Poate nu-ți vine să crezi și chiar dacă nu te încadrezi în categoria aceasta, cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să cumperi cadouri chiar înainte de evenimentul în cadrul căruia vrei să-l oferi.
Ei bine, mulți oameni fac asta și nu este nimic greșit. Unii fac asta din cauza banilor, alții pentru că sunt în pană de idei și se gândesc că pot amâna cumpărarea lui sperând că vor găsi ceva.
În multe situații, persoana care oferă un cadou cumpărat chiar în ziua în care îl va oferi, oferă ceva simbolic.
9. Cadoul este subiectul multor melodii cunoscute în întreaga lume.
Ar fi fost absurd ca el să nu fie prezent în cântecele din luna Decembrie, dar nu numai. Foarte mulți cântăreți din întreaga lume au realizat melodii în care au introdus și cadoul.
Iar dacă ți-ar plăcea să le auzi, îți lăsăm câteva dintre ele:
- Jim Brickman ft. Collin Raye & Susan Ashton - The Gift
- Demi Lovato - Gift of a friend
- Direcția 5 - Cel mai frumos cadou
- Andrea Bocelli - Gloria the gift of live
- Nicola - Cadouri în avans
10. Bărbații preferă cadouri practice.
Și bărbaților le plac cadourile, dar spre deosebire de femei ei preferă cadourile mai practice, inclusiv device-urile.
Un studiu realizat de către cei de la OnBuy, a arătat că în topul cadourilor pentru partener se află produsele de tehnologie, gadgeturi, jocuri pe calculator și echipamente sportive.
Bărbații vor să le poată folosi în activitățile lor de relaxare sau care îi pasionează.
La polul opus, femeile încă preferă să primească drept cadou, bijuterii, produse de tehnologie, gadgeturi și parfumuri.
Fiind mai atente în privința laturii emoționale, în cazul femeilor poți oricând opta pentru un cadou personalizat cum ar fi o ramă cu fotografia voastră de familie dacă este un cadou din partea lui sau din vacanța preferată, în cazul în care cadoul vine din partea celei mai bune prietene ori cu poza ta și un mesaj emoțional, dacă oferi un cadou pentru mama ta.
11. Aproape 50% dintre cei care primesc cadouri, le dau mai departe.
Studiul este chiar recent. Realizat de către platforma Ipsos și arată că 49% dintre cei care primesc cadouri aleg să le ofere mai departe pentru că nu sunt ce și-ar dori.
Asta se întâmplă tocmai pentru că oamenii nu sunt suficient de atenți la persoanele din jur, gândurile și grijile zilnice le răpesc atenția și ajung să cumpere cadouri pentru că „gestul contează”, dar la ce folos dacă nu este păstrat?
Mai mult, unii dintre cei care primesc cadouri nefolositoare, deși au ocazia să schimbe cadoul cu ceva potrivit dorinței lor sau măsurii, nici nu încearcă să facă asta pentru a nu distruge relațiile cu cei de la care le-au primit.
Pe de altă parte, asta spune multe și despre faptul că mulți oameni cumpără cadouri rapid și nu-și alocă suficient timp pentru a pregăti cadouri apreciate.
12. Cadouri de aniversarea căsătoriei din materialul reprezentativ sărbătorii.
Asta este cât se poate de interesant! Pentru cadouri aniversare căsătorie există o tradiție drăguță.
Se spune că în cadourile oferite ar trebui să se afle ceva care să reprezinte sărbătoarea în sine. Iată câteva exemple:
- La 5 ani de căsătorie se serbează nunta de lemn. Cadoul pentru acest moment trebuie să conțină lemn: o piesă de mobilier, decorațiuni, o ramă din lemn cu poză de cuplu, un bonsai, etc.
- La 11 ani de căsătorie este serbată nunta de oțel. Poți oferi cadouri precum: breloc, bijuterii, tacâmuri, patine, ceas.
- La 15 ani de căsătorie este aniversată nunta de cristal, iar cadoul ar putea fi format din decorațiuni, veselă, pahare, scrumieră, vază din cristal.
- La 25 de ani de căsătorie este serbată nunta de argint, prin urmare cadoul să conțină argint ori culoarea argintie. O pereche de verighete din argint, tacâmuri din argint ar putea fi un cadou drăguț.
- La 50 de ani de căsătorie este aniversată nunta de aur așa că poți miza pe bijuterii, tacâmuri, ceas sau obiecte de culoare aurie: eșarfă, cravată, etc.
Fiecare cadou în parte spune o poveste nemaipomenită de iubire și nu va permite să fie ștearsă odată cu trecerea anilor.
Alege cadoul pentru persoana iubită și scrie povestea voastră de iubire printr-un cadou personalizat!