5 pași pentru a face o alegere inspirată de cadou

De unde știi ce își dorește soțul tău sau mama ta? Sau poate prietena ta cea mai bună? Cum găsești cadoul perfect pentru o persoană dragă ție dar cu exigențe destul de stricte în materie de gusturi? Indiferent că este vorba despre cei din familie sau despre o persoană apropiată, poate fi cam problematic să gasești un cadou memorabil, care să îi transmită celuilalt aprecierea și afecțiunea ta.

Deoarece a face un cadou nu ar trebui să reprezinte un factor de stres pentru nimeni, ci o provocare placută și interesantă, am întocmit o listă cu 5 pași care te vor ajuta să faci cele mai inspirate alegeri.

Încearcă să investești mai mult timp și mai puțini bani

Atunci când ești în situația de a face un dar, nu bugetul dedicat în acest sens ar trebui să conteze, ci organizarea timpului pentru alegerea lui. De multe ori se întâmplă să alegem cadoul în grabă și să justificăm asta prin binecunoscuta sintagmă „intenția contează”. Asta nu te scuză, ci arată că preocuparea și emoțiile puse în alegerea cadoului sunt mai puțin importante decât prețul acestuia.

Anul acesta, gândește-te din timp ce cadou ar încânta fiecare persoană dragă, caută pe internet idei creative și fii cu băgare de seama atunci când îți povestesc despre pasiunile și activitățile pe care le fac cu plăcere. Cadourile pot fi mai mult decât un set de cosmetice sau un parfum scump.

Un șorț de bucătarie cu un mesaj personalizat, oferit alături de vechiul caiet de rețete al bunicii ar face fericită prietena pe care o știi pasionată de gătit.

Investighează

Fă muncă de detectiv. Da, ai auzit bine. Al doilea truc pentru a oferi cadouri inspirate este să intri în rolul de detectiv și să îți pui o serie de întrebări: care sunt pasiunile destinatarului cadoului? Ce visează să facă, însă timpul nu îi permite? De ce anume ar avea nevoie? Cu cât ești mai informat cu privire la persoana pentru care alegi cadoul, cu atât mai simplu va fi să îi găsești cadoul potrivit. Scrie pe o foaie de hârtie toate aspectele pe care le cunoști despre persoana respectivă – hobby-uri, trăsături de personalitate, amintiri comune. Un cadou inspirat nu este unul deosebit de costisitor, ci unul care transmite emoție și un mesaj deosebit.

Mizează și pe experiențe plăcute, nu doar pe obiecte

Un masaj de relaxare la un centru spa, bilete la premiera unui film bun, acces la un joc 3D într-un escape room... Experiențele sunt cel mai adesea cadouri la fel de inspirate și apreciate ca darurile personalizate. Ține cont și de faptul că există obiecte care prin natura lor pot deveni experiențe în sine.

De exemplu, o sticlă de vin pentru un barbat care înțelege băuturile fine sau câteva sticluțe cu uleiuri esențiale pentru prietena pasionată de cosmeticele tradiționale indiene și care are o adevarată colecție în acest sens pot fi alegeri inspirate. Evită să oferi articole vestimentare, mai ales dacă destinatarul cadoului nu îți este o persoană atât de apropiată. Important este să nu depăsești limita relației printr-un cadou nepotrivit, precum obiecte foarte intime.

Stârnește amuzamentul

Nu ezita să faci un cadou amuzant care îl va face pe destinatar să râdă cu gura până la urechi. Simțul umorului cu o doză de ironie, o glumă pe care doar voi doi o înțelegeți pot transforma un cadou absolut banal într-unul de neuitat.

Acordă importanță ambalajului

Felul în care dăruiești este la fel de important ca darul în sine. O hârtie interesantă care transmite un mesaj stârnește destinatarului curiozitatea de a descoperi ce anume se ascunde în interiorul unui ambalaj deosebit. Nu este indicat să oferi darul într-o pungă de cadou, chiar și atunci când vine cu propria sa cutie. Fa un efort în plus și finisează un simplu obiect într-o expriență rafinată, evidențiind și atenția ta la detalii.

Pentru iubitorii de natură poți folosi o hârtie cu ilustrații botanice, un ambalaj clasic pentru cei care preferă stilul minimalist sau unul cu personaje din desene animate pentru copii. Adaugă la ambalajul ales o panglică din material textil, însă evită-le pe cele din plastic sau pe cele pe care le vezi la buchetele de flori.

Nu îl ultimul rând, cadoul se oferă întotdeauna însoțit de o felicitare sau de un scurt mesaj care se citește inainte de deschiderea acestuia. Nu uita că ingredientul secret pentru a duce până la capat intenția este la îndemana tuturor, și anume afectiunea. Cu aceste sfaturi în minte, ai toate șansele să îl impresionezi pe destinatarul cadoului și să îi arăți cât de mult înseamnă pentru tine.

Înapoi la blog