6 superstiții despre cadouri, desființate cât ai zice „cadou” - ghizbi.ro

6 superstiții despre cadouri, desființate cât ai zice „cadou”

De ce au oamenii superstiții?
6 cadouri despre care se spune că nu ar trebui să le oferi sau să le primești.
          1. Pixul - un cadou personalizat care îți reduce autoritatea?
          2. Cuțitul, cadoul care taie relațiile.
          3. Cartea aduce ceartă.
          4. Perlele sunt cadouri care prevestesc lacrimi?
          5. Ceasul este cadoul aducător de certuri.
          6. Geantă, servietă sau portofel - goale.
Nu poți judeca niciodată un cadou!
Când să iei în considerare superstițiile?
          1. Când tu crezi în ele.
          2. Când știi că persoana care îl primește crede în superstițiile legate de acel obiect. 

Despre cadouri am putea discuta la nesfârșit. Despre ce ar trebui să oferi cadou sau nu, ce aduce ghinion sau prosperitate, cui le poți oferi și cui nu.

Se spun multe despre cadouri, oamenii au diferite credințe în funcție de cultură sau chiar legende.

Și tocmai pentru că toate legendele încep cu „se spune că…” îți arată de fapt că nu există nicio dovadă clară între legendă și realitate sau ar putea avea la bază frânturi de realitate.

Când vine vorba de cadouri, lucrurile sunt puțin mai complexe pentru că implică mai mult de o persoană și credințele ei. 

Ai putea spune că dacă vei ține cont de superstiții eviți să atragi ceva negativ asupra persoanei care primește cadoul, dar la fel de bine poți evita și să oferi un cadou de valoare pentru celălalt.

Deci ce faci într-un final? Te ții de superstiții sau nu?

De ce au oamenii superstiții?

Eugen Popa este hipnoterapeut și a explicat în cadrul unui interviu acordat unei publicații de ce au oamenii superstiții. Acesta a spus chiar că asta i-ar face pe oameni să fie mai umani. 

Dacă la baza omenirii este credința, atunci ideea lui Eugen Popa conform căreia nu există imunitate la superstiție, este adevărată. Fiecare dintre noi crede ceva sau în ceva ori despre cineva.

Atenție! Discuția nu are nicio legătură cu nicio religie. Suntem ființe umane și avem credințe, despre orice, oricine, tot timpul, bune sau rele, etc.  

Oamenii cred în superstiții pentru că:

  1. Pot cu ajutorul lor să explice procesul cauză-efect.
  2. Le consideră precum niște preziceri în care cred.
  3. Evită sancțiunile soartei.

N-ar fi greșit să spunem că oamenii folosesc superstițiile cu scopul de a preveni ceva rău sau chiar pentru a atrage binele. 

Ei bine, superstiția vine din latura noastră intuitivă și nu cea rațională deci apelăm la superstiții când logica nu ne aduce răspunsurile căutate. 

Totuși, cum s-ar transpune toate acestea pe ideea de a oferi cadouri?

6 cadouri despre care se spune că nu ar trebui să le oferi sau să le primești.

Sunt o mulțime de superstiții despre cadouri iar dacă vei ține cont de fiecare în parte, ai putea epuiza destul de repede ideile de cadouri. 

Iată 6 dintre cele mai cunoscute cadouri și superstițiile despre ele:

1. Pixul - un cadou personalizat care îți reduce autoritatea?

Se spune că nu ar trebui să primești cadou un pix, mai ales dacă ești în postura unui șef pentru că se consideră că vei asculta mai mult de cel care ți-l oferă. 

Mergând pe ideea autorității, imaginează-ți exemplul următor. Un profesor este o autoritate pentru un elev. De ce ar fi greșit ca elevul să ofere cadou un set cu pix și creion personalizat de ziua profesorului de fizică, disciplină care îl pasionează?

Relațiile bune se formează atunci când două persoane împărtășesc idei și au subiecte comune de discuții pe teme care le fac plăcere. 

Având în vedere că atât profesorul de fizică, dar și elevul găsesc interesante subiectele din domeniul fizicii, elevul nu ar putea să ofere cadoul cu intenții negative.

Profesorul nu ar avea niciun motiv rațional, emoțional, logic sau oricum dorești să spui pentru a refuza cadoul. Este cadoul de la cel mai bun elev al său pe care l-a susținut și învățat această disciplină, ba mai mult, i-a crescut notorietatea ca profesor cu elevi care au performanțe la olimpiade naționale sau internaționale.

Emoția negativă nu există în acest context, elevul nu poate urmări ca prin acest cadou să-l facă pe profesor să-i scadă autoritatea, să-l asculte sau orice altă superstiție ar putea exista pe tema asta. 

2. Cuțitul, cadoul care taie relațiile.

Este o superstiție întâlnită la europeni. Se spune că un obiect tăios oferit cadou va prezice tăierea relației între cel care oferă și cel care primește. În alte zone al lumii, acest cadou nu reprezintă o problemă. 

Acum gândește-te că persoana iubită este pasionată de gastronomie și în timpul liber încearcă rețete din acest domeniu pe care le postează în mediul virtual visând să primească aprecierea cât mai multor persoane. 

Știi că își dorește un anume set de cuțite și ustensile de bucătărie pe care, tocmai tu, persoana iubită, eviți să-l cumperi pentru că te gândești că vă va despărți. Soluția: cauți un alt cadou pentru iubita ta sau iubitul tău.

Chiar dacă ați ajunge să vă despărțiți peste ani, cum ai putea susține argumentat că acel cadou, setul de cuțite a prezis despărțirea? Nu-i așa că nu pare să aibă o logică? 

În schimb, dacă persoana de lângă tine primește acest cadou din partea ta ar înțelege clar câteva mesaje: 

„Te apreciez pentru ce faci!”, „Vreau negreșit să te ajut să-ți împlinești visul!”, „Vreau să te bucuri de pasiunea ta având cele mai bune ustensile!”, „Știu că vei reuși iar eu sunt aici să te susțin”, etc.

3. Cartea aduce ceartă.

Se spune că poți oferi cadou o carte oricui cu excepția partenerului pentru că ar putea fi motiv de ceartă. La fel, se mai zice că nu e bine să oferi cadouri pentru cupluri, cărți, tot pentru că ar aduce ceartă și neînțelegeri. 

Iată un exemplu pentru care putem găsi o latură logică. Singurul motiv pentru care un cuplu s-ar putea certa având drept cauză, aparent, cadoul (cartea). Acela că citind-o fiecare dintre ei vor vedea și percepe diferit informația. Astfel, în dezbaterea după citirea cărții ar putea exista neînțelegeri. 

Cu toate acestea, nu cartea este sămânța de scandal ci incapacitatea a cel puțin unuia dintre cei doi de a înțelege că pot citi aceeași carte și pot avea concluzii și percepții diferite, deci nu cartea este cauza. 

Pe de altă parte să presupunem că ești în căutarea unei cărți anume, cadou pentru soț, un pasionat de cărți istorice, pentru ziua lui. 

Știi că a căutat-o de ceva vreme și o găsești tu apelând la cunoscuți. Stai să te gândești de două ori dacă să cumperi cartea care l-ar face fericit? 

Firește că nu, iar pe lângă bucuria afișată când o primește ți-ar putea spune despre ea, după ce a citit-o: „Mulțumesc, iubito! Cât am căutat cartea asta!”, „Va fi parte din colecția mea pentru că mi-a plăcut mult!”, „Uite ce lucruri interesante am găsit în cartea pe care mi-ai cumpărat-o de ziua mea!” și vei vedea cu cât patos ți-ar povesti din ea.

4. Perlele sunt cadouri care prevestesc lacrimi?

Despre perle se spun foarte multe lucruri. Dacă grecii susțineau din antichitate că perlele prevestesc lacrimi, în zilele noastre găsim multe legende despre acest cadou chiar și în sens pozitiv. Desigur, toate în funcție de credințe ale diferitor popoare.

De altfel, conform tuturor studiilor realizate de-a lungul timpului, în topul preferințelor femeilor, se află un cadou pentru ea compus dintr-o bijuterie. 

Astfel, având în vedere faptul că la baza acestei superstiții stau tocmai niște legende ale diferitor culturi este nefondat să fie luate în considerare mai ales dacă nu aparții culturii respective.

La fel de bine, perlele semnifică frumusețe, feminitate, fertilitate deci singurul aspect de care ar fi bine să se țină cont este acela că un astfel de cadou ar fi ideal să fie oferit de un bărbat către o femeie. 

5. Ceasul este cadoul aducător de certuri.

În mai multe țări din lume, ceasul este un cadou de prost gust. În China, oamenii cred că ceasul oferit cadou va măsura timpul pe care îl mai are de trăit persoana care îl primește. În România se crede că ceasul aduce certuri. 

E bine, este des întâlnit cazul în care ea caută un cadou pentru el și alege un ceas pe care și-l imaginează în completarea costumului pe care îl va purta ca mire. Și bărbații oferă drept cadou, un ceas, femeilor. 

Niciuna dintre superstiții nu este validă căci ceasul asta face: măsoară timpul. Așa că pentru cine crede că poate măsura timpul de viață rămas, asta poate face orice ceas nu doar cel pe care îl oferi sau îl primești cadou. 

Nu există niciun fir logic care să justifice relația cauză-efect dintre un ceas și momentul decesului cuiva. La fel, nici în cazul certurilor. 

Iar când vorbim de gusturi, acestea nu se discută deci ceasul oferit cadou nu poate fi de prost gust dacă este ce și-a dorit persoana căreia îl oferi.

6. Geantă, servietă sau portofel - goale.

Aici, lucrurile sunt simple. Poți trece peste această superstiție, ușor: pui o sumă de bani în portofel sau un obiect în servietă sau geantă. 

Dacă te gândești să cumperi un cadou pentru soț și ai în vedere o servietă pentru ca el să-și transporte mai ușor laptopul, agenda și câteva obiecte poți pune în interiorul ei încă un cadou mai mic, un tablou personalizat cu o poză a voastră pe care să-l pună pe birou. 

În cazul în care te gândești să cumperi cadou un portofel, la fel, adaugă o sumă de bani în el.

Nu e vorba de cât de mare este suma de bani, e vorba mai mult de energia banilor, căci se presupune că oferi acel cadou pentru a atrage prosperitatea asupra celui care îl primește, așa încearcă să te folosești de cifrele din vibrația banilor: 3, 6 și 8.

Nu poți judeca niciodată un cadou!

Singurul punct din prisma căruia tinzi să judeci un cadou este în raport cu așteptările tale, te bucuri de el dacă este ceva ce ți-ar plăcea ori poate îl consideri chiar prostesc. 

Un studiu realizat de cei de la GhifShare arată că 1,2% din respondenți recunosc că ajung să arunce la gunoi cadoul primit pentru că nu se bucură de el, nu folosește la nimic. 

Aceasta este cu adevărat o atitudine greșită față de un cadou! 

Același studiu arată că 45% dintre respondenți aleg să le ofere mai departe dacă nu sunt ce își doresc sau nu le folosesc. 

Desigur, ideal este să reușești să oferi sau primești cadouri dorite, dar se pare, asta se întâmplă în cazul a 7 % dintre respondenții la studiu. 

Indiferent de situație, cadoul nu poate fi niciodată judecat. Știi acea vorbă: „Calul de dar nu se caută la dinți”? 

Exact așa, ce este cadou este în primul rând un gând bun din partea celui care oferă și acesta este primul lucru de luat în considerare fără să cauți nemulțumiri în privința cadoului. 

Cadoul este despre bucuria de a oferi iar dorința aceasta vine din iubire și nu are legătură cu sume mari de bani, obligații sau cu orice altă energie negativă.

Când să iei în considerare superstițiile?

1. Când tu crezi în ele.

Dacă crezi că poți atrage ceva negativ asupra celui care primește cadoul tău, evită acel cadou, poți oricând să apelezi la cadouri personalizate cu citate motivaționale sau poze.

Dacă primul gând care îți vine în minte legat de cadoul pe care vrei să-l oferi este că cealaltă persoană va crede că atragi ceva negativ prin el sau că va gândi ceva negativ, renunță!

2. Când știi că persoana care îl primește crede în superstițiile legate de acel obiect. 

Dacă știi că vrei să cumperi un cadou pentru iubita ta chiar și o bijuterie cu perle, dar o auzi fie și în glumă spunând că prevestesc lacrimi sau ceva rău la adresa bijuteriilor și accesoriilor cu perle, gândește-te la altceva. 

Alege eventual un tablou personalizat cu poza voastră pentru a-i transmite că: „Relația noastră este importantă și pentru mine”, „Te iubesc!”, „Vreau să aduc fericire pe chipul tău!”, etc. 

Poți adăuga într-un plic cu o felicitare, o sumă de bani și își va cumpăra ea ceea ce va dori. 

Un citat motivațional puternic al zilelor noastre aparține lui Henry Ford (fondatorul cunoscutei companii cu același nume) și spune, în traducere: „Dacă te gândești că poți sau te gândești că nu poți, ai dreptate”. 

Ideea ascunsă din spatele citatului este credința, este despre ce crezi tu și persoana care primește cadoul. Se transpune perfect în orice situație, în legătură cu orice.

Totul în această lume este într-un perfect echilibru! Noi suntem cei care punem eticheta de ceva negativ sau pozitiv. 

Secretul prin care poți face orice cadou, este acela de a-l oferi cu dragă inimă. Intenția din spatele lui să fie una bună, pozitivă. Asta, anulează orice superstiție!

Iată cât de simplu este totul în privința unui cadou! Nu ezita să faci cadouri celor dragi, să aduci zâmbete pe chipul celor din jur ori de câte ori simți pentru că aduce bucurie de ambele părți.

Înapoi la blog