7 idei de cadouri de Crăciun potrivite pentru oricine - ghizbi.ro

7 idei de cadouri de Crăciun potrivite pentru oricine

Când vorbești de Crăciun, te gândești automat la cadouri, și abia după aceea la magia specifică acestei sărbători, cu atmosfera caldă a serilor petrecute în mijlocul familiei sau împreună cu persoana iubită. Dincolo de semnificația religioasă, cadourile sunt elementul reprezentativ al acestei sărbători, al cărei spirit începe să se simtă încă din primele zile ale lui decembrie, când se dă startul goanei prin magazine.

Pentru mulți, aceasta este partea stresantă a sărbătorii, pentru că, spre deosebire de o aniversare sau un alt eveniment festiv, de această dată trebuie să cumperi mai multe cadouri, pentru toți cei dragi și uneori chiar și cei mai puțin dragi, față de care ai anumite obligații. Totul începe cu întocmirea listei cu cei cărora vrei să le faci cadouri, apoi continuă cu alegerea cadoului potrivit pentru fiecare, urmată de etapa de shopping – adorată de unii, detestată de alții.

Cu cât lista de cadouri este mai lungă, cu atât devine mai dificil să găsești pentru fiecare darul potrivit, iar pentru că luna decembrie se apropie cu pași repezi, ne-am gândit să-ți oferim câteva idei de cadouri potrivite pentru oricine.

1. Băuturi fine

Se știe că o sticlă de vin te scoate din impas ori de câte ori ai întârziat sau ai uitat să cumperi un cadou, singura condiție fiind aceea sa nu alegi cel mai ieftin „borș” de la non-stop-ul din colț. Vinul este un cadou ideal și de Crăciun, însă nu trebuie să faci greșeala să-l oferi unei femei. La fel de bine, poți să înlocuiești vinul cu orice altă băutură, dar să ții cont și de preferințele persoanei care să va primi cadoul. Indiferent că oferi o sticlă de vin sau o altă băutură, aceasta trebuie să aibă o anumită valoare. Spre exemplu, un vin de colecție, un whisky maturat, un coniac fin sau o băutură exotică se potrivesc perfect în punga de cadouri.

2. Trofeu din plexiglas personalizat

Cadourile personalizate sunt o idee excelentă atât pentru a fi dăruite familiei și prietenilor, cât și nașilor, șefilor, colegilor de muncă, profesorilor sau medicilor. Un trofeu personalizat este gravat pe verso cu un mesaj ales de tine, ori unul propus de noi. Mai ai opțiunea de a grava diferite simboluri, versuri și citate. Pe ghizbi.ro găsești cadouri potrivite pentru persoana iubită, părinți, bunici, unchi și copii. Un astfel de trofeu este un dar unic, cu ajutorul căruia îți arăți iubirea, aprecierea, respectul și prețuirea.

3. Jocuri de societate

Cu un astfel de cadou poți să faci fericită o familie întreagă, așa că este o idee demnă de pus în aplicare. Un joc de societate reprezintă o variantă plăcută de petrecere a timpului liber în familie dar și în compania prietenilor, și se potrivește foarte bine în perioada Sărbătorilor de Iarnă, când vremea nu este favorabilă pentru ieșit din casă sau pentru drumeții în natură.

4. Calendar personalizat

Pentru că se apropie sfârșitul de an, calendarul este un cadou util de Crăciun, însă poate să pară prea banal și prea ieftin. În plus, va ajunge filă cu filă la gunoi, iar la Crăciunul viitor va fi deja aproape e termenul de expirare. Poți să transformi însă un calendar într-un cadou ingenios, dacă îl vei personaliza, pentru că este perfect să-l oferi unui prieten apropiat, sau părinților.

Dacă vrei să-l dai unui prieten, alege pentru fiecare lună din an câte o fotografie sugestivă cu aventurile voastre împreună, cu petreceri memorabile sau alte momente care i-ar stârni amintiri plăcute.  Pentru părinți, poți să selectezi poze cu familia ta, cu nepoții sau cu momente importante din viața lor, fiecare imortalizat pe o pagină din calendar. Poți să fii sigur că un astfel de cadou va fi păstrat ca amintire și în anii următori, iar filele sale nu vor fi rupte și aruncate la gunoi la sfârșitul fiecărei luni.

5. Echipament pentru camping

Dacă părinții sau prietenii tăi adoră drumețiile și le place să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, ajută-i să dea curs pasiunii făcându-le cadou echipamente din această gamă. Mai întâi, află ce au nevoie sau ce și-ar dori,  apoi poți să le cumperi un cort, un sac de dormit călduros, un hamac sau orice știi că le-ar fi util și le-ar face plăcere.

6. Articole de îmbrăcăminte

Pentru un astfel de cadou trebuie să cunoști foarte bine persoana care urmează să-l primească, ca să-i știi preferințele vestimentare, dar și mărimea potrivită. În această perioadă se oferă în special pulovere de iarnă, eventual și cu o tematică de Crăciun. Aceste articole sunt potrivite în egală măsură și pentru femei și pentru bărbați, dar și pentru copii. Pentru bărbați, cămășile și cravatele sunt alte articole vestimentare care pot fi făcute cadou, iar pentru femei poți să alegi un taior croit cu gust sau o rochie elegantă.

7. Gadgeturi

Aceasta este o altă categorie de obiecte cu care mergi la siguri dacă le faci cadou, pentru că toată lumea iubește tehnologia. Poate să fie vorba despre o pereche de căști, o tabletă, o cameră de filmat, un selfie stick sau o dronă, iar lista poate continua. Ar fi indicat ca gadgetul să fie unul de ultimă generație, pentru ca cel care-l primește să se bucure cât mai mult de el și să nu rămână cu impresia că a primit un lucru vechi.

Așadar, ai de unde să alegi, iar ideea este să te preocupi din timp de această problemă, fără aștepți să-ți bată la ușă primii colindători, ca să începi să cauți cadourile potrivite.

Înapoi la blog