Ce cadouri pentru nunta de argint sunt potrivite? Top 29 de idei inspirate - ghizbi.ro

Ce cadouri pentru nunta de argint sunt potrivite? Top 29 de idei inspirate

Dragostea care durează și se transformă într-o poveste frumoasă, ce se întinde pe 25 de ani și amintiri speciale, merită întotdeauna atenția unor cadouri pentru nunta de argint. Sărbătoarea este un moment de fericire atât pentru cuplu, cât și pentru apropiați și merită să fie marcată corespunzător.

Pentru că rolul nostu este acela de a te inspira, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu un top 29 de idei ce te vor ajuta să faci cadouri deosebite pentru nunta de argint.

Cum alegi un cadou pentru nunta de argint?

Care sunt cele mai inspirate 29 de idei de cadouri pentru nunta de argint?

Ce semnificație și simbolistica are nunta de argint?

De ce să te gândești serios la un cadou pentru nunta de argint original și personalizat?

Cum alegi un cadou pentru nunta de argint?

Dacă ești unul dintre partenerii de cuplu, naș, membru al familiei, rudă, prieten sau apropiat, va trebui să-ți orientezi alegerile în funcție de următoarele aspecte:

 • cât de apropiat ești de persoană sau de cuplu;
 • motivul și natura evenimentului;
 • conform simbolisticii, oferă, de preferat ceva și de argint;
 • nevoile și așteptările sărbătoriților;
 • cadrul și tematica evenimentului;
 • posibilitățile financiare;
 • un cadou alcătuit din mai multe elemente;
 • gusturile cuplului.

Obligatoriu alegerea va include și ceva care să fie durabil și să amintească de eveniment și de persoana sau familia care l-a oferit.

Care sunt cele mai inspirate 29 de idei de cadouri pentru nunta de argint?

Așa cum anunțam și la începutul articolului, pentru că sarcina noastră este aceea de a te ajuta să faci cadouri inspirate, iată mai jos sugestiile și ideile la care ne-am gândit:

 1. Ramă gravată cu mesaj pentru nunta de argint. Alege un cadou personalizat, cu un mesaj unic și special. O ramă de plexiglas gravată cu un text original, poate fi un cadou perfect pentru nunta de argint. 
 2. Agendă cu pix din lemn. O agendă cu pix din lemn, personalizate cu numele, un mesaj care să marcheze momentul și persoana care a făcut darul.
 3. Ramă foto de argint. O ramă foto de argint, în care să puneți o poză reușită cu voi, împreună, sau pe care să o lăsați goală, cu recomandarea de a fi folosită pentru o fotografie de la nunta de argint.
 4. Plachetă din plexiglas cu citat. O plachetă din plexiglas, personalizată cu un citat despre dragoste.
 5. Set de pahare argintate. Un set de pahare argintate, din care să bea cât mai mulți ani de acum încolo, la cât mai multe ocazii și mese în familie.
 6. Bijuterii de argint. Bijuterii din argint, simple sau gravate special pentru a marca cei 25 de ani de căsnicie.
 7. Ceas de mână. Un ceas de mână pentru partener sau două ceasuri de mână pentru cuplu, cu care să măsoare timpul care se va scurge de acum încolo, cât mai bun și cât mai mult.
 8. Ceas de perete. Un ceas de perete, deosebit, prețios, special și de preferat în acord cu gusturile și  alte amenajări de casa cuplului.
 9. Trofeu cu inimi înlănțuite, personalizat. Un trofeu de plexiglas personalizat, gravat cu un text care să menționeze cei 25 de ani de căsătorie, stabilitate și iubire.
 10. Veselă și tacâmuri argintate sau de argint. Elemente de veselă, căni, farfurii, tacâmuri de argint simple sau inscripționate și personalizate.
 11. Cutie de valori. O cutie de valori deosebită sau din argint în care să își țină bijuteriile, ceasurile și alte obiecte.
 12. Ladă ornamentală. O ladă ornamentală de dimensiuni medii, în care să-și pastreze amintirile de familie, suvenirurile primite și din vacanțe.
 13. Album foto. Un album foto, cu coperte personalizate argintate, în care să fie păstrate pozele de la acest eveniment.
 14. Trofeu din plexiglas cu povestea de dragoste favorită. Un trofeu elegant, cu marginea ondulată și un mesaj din inimă care îi va reaminti partenerului sau partenerei că dragostea voastră este o poveste fără sfârșit este un cadou deosebit pentru nunta de argint. 
 15. Ansamblu de rame foto pentru perete. Un ansamblu de rame foto pentru perete în care să încapă tot arborele genealogic al familiei, cu părinți, copii, nepoți etc.
 16. Tablou. Un tablou pictat care să reprezinte o imagine a unui loc preferat sau ideea de trăinicie și stabilitate în căsnicie sau o icoană cu un sfânt protector.
 17. Medalion inimă  de argint care se deschide. Un medalion cu o inimă, din argint care să se deschidă și în care să fie pozele ambelor parteneri.
 18. Sticlă de vin de 25 de ani. O sticlă de vin de 25 de ani pe care să o bea împreună cu această ocazie, sau la următoarea aniversare importantă.
 19. O sticlă de vin personalizată. O sticlă de vin de producție recentă, cu etichetă personalizată, pe care să o lase să îmbătrânească.
 20. Ramă din plexiglas „Cuplu fericit”. O ramă simplă, dar de efect, personalizată cu un mesaj special, va încadra de minune o fotografie reușită cu sărbătoriții. 
 21. Voucher la un magazin preferat. Un voucher la un magazin preferat, cu obiecte de decor sau vestimentare, din care să își cumpere ce doresc.
 22. Ședință de cuplu  la un centru spa. O ședință la un centru spa sau la un masaj pentru cuplu, unde să se simtă bine și să se relaxeze împreună.
 23. Cutie specială pentru un nou certificat de căsătorie. Un suport special, din argint în care să își păstreze un nou certificat de căsătorie, realizat artizanal.
 24. Perne personalizate. Doua perne inscriptionate cu numele sau cu un mesaj legat de eveniment, de decor sau pentru a dormi pe ele.
 25. Instrumente de scris din palisandru. Un cadou personalizat format dintr-un set de instrumente de scris din palisandru, simbol al eleganței, inscripționat cu un mesaj frumos, cu numele sărbătoriților sau cu ocazia acordării lor.
 26. Un buchet cu 25 de flori. Un buchet de 25 de flori, asemeni numărului de ani petrecuți împreună de cei doi parteneri.
 27. Bilete la teatru sau concert. Două bilete la o piesă de teatru sau la un concert la care își doresc de foarte multă vreme să ajungă, la care nu au găsit bilete sau nu și-au găsit timpul necesar să meargă.
 28. O proiecție video cu coloană sonoră. Un moment cu o proiecție de poze reprezentative și rare pentru etape importante din viața lor, acompaniat de o coloană sonoră cu piesele favorite ale cuplului.
 29. Ramă foto din plexiglas cu „Rețeta pentru o căsnicie fericită”. O ramă foto din plexiglas, însoțită de un text frumos, o poezie sau o urare care să marcheze acest eveniment unic.

Ce semnificație și simbolistica are nunta de argint?

Sărbătorită încă din Evul Mediu, nunta de argint marchează parcurgerea a 25 de ani de căsnicie. Cum argintul este un simbol al înțelepciunii, trăiniciei, durabilității și învingerii obstacolelor, cam tot aceeași semnificație are și această celebrare.

Alegerea argintului pentru a marca o relație care a trecut cu bine un sfert de veac este grăitoare pentru rezistența, înțelegerea, maleabilitatea și strălucirea unei relații.

Un cuplu care a reușit să atingă această treaptă este un cuplu armonios, bine închegat și iubitor. Prin răbdare și devotament reciproc, cei doi parteneri au făcut față tuturor obligațiilor și responsabilităților.

În tradiția românească acest eveniment este sărbătorit de relativ puțin timp și, ca multe alte evenimente de acest tip, este un import din Occident.

În trecut, cu această ocazie bărbații dăruiau femeilor o coroană de argint, ca semn de recunoștință și mulțumire pentru petrecerea unei bune perioade din căsnicie. Astăzi cu această ocazie cei doi parteneri fac schimb de verighetele, de data aceasta de argint, care pot fi purtate împreună cu cele de la prima cununie.

De ce este numită nuntă de argint?

Argintul este considerat de multă vreme un metal prețios și un simbol al rezistenței, prosperității și trăiniciei. De aceea alegerea lui pentru a marca un moment așa de important, respectiv 25 de ani de mariaj, nu este întâmplătoare.

Fiind un material care nu este afectat de trecerea timpului, care nu se degradează ușor, argintul este un simbol foarte puternic pentru trainicia unei căsnicii și a unei povești de viață și de dragoste. De aceea, a fost ales de multă vreme drept un simbol al longevității și al dragostei ce unește un cuplu.

Argintul este un metal ductil și maleabil, cu mare conductibilitate electrică și calorica. Aceste proprietăți pot fi asociate ușor cu flexibilitatea și capacitatea de a lasa de la tine în momentele dificile ale vieții și ale unei relații. Toleranța și puterea de a-l înțelege pe celălalt sunt unele dintre cel mai apreciate calități ale unei relații durabile și liniștite.

Nunta de argint reprezintă de fapt o victorie a vieții de cuplu și a rezistenței pe o perioadă ce străbate mai bine de două secole. Dincolo de aniversare și de încununarea efortului de a rămâne împreună, nunta de argint poate fi privită și ca o ocazie extraordinară de reînnoire a jurămintelor făcute cu mult timp înainte.

Cum poate fi sărbătorită nunta de argint?

Nunta de argint poate fi sărbătorită simplu, în familie, alături de prieteni și de cei dragi sau într-un cadru mai larg, cu mai mulți invitați. Pentru această ocazie, trecerea la verighete de argint și organizarea unei petreceri speciale sunt absolut necesare. Ea poate unii din nou familia și apropia relațiile.

Alegerea locației, tematicii și numărului de participanți este la latitudinea cuplului, organizatorilor sau a celor care vor sa facă o surpriză.

De regulă, are loc o scurta ceremonie religioasă oficiată acasă sau la biserică de către un preot. După aceasta oaspeții și aniversații merg pentru a sărbători la locul amenajat, la un restaurant sau la o altă locație, agreată pentru eveniment.

În funcție de preferințe, partenerii și invitații pot opta pentru ținute mai lejere sau pentru unele elegante și de ocazie.

Marea provocare este, însă, alegerea unui cadou care să marcheze original și remarcabil acești 25 ani frumoși de relație. Din fericire, găsești mai sus o selecție inspirată de idei de cadouri pentru nunta de argint.

De ce să te gândești serios la un cadou pentru nunta de argint original și personalizat?

25 de ani de viață împreună înseamnă foarte mult pentru orice cuplu. Momentul este copleșitor și emoționant, atât pentru partener, cât și pentru copii și familie.

Ocazia aduce în prim plan o famile solidă, trainică, care cu siguranță a trecut prin multe teste, dar care a făcut față cu brio tuturor încercărilor.

Nunta de argint este un eveniment de care doar cuplurile statornice ajung să se bucure și pe care doar acestea pot să-l sărbătorească.

În astfel de ocazii, trăirile pot fi intense și multe amintiri pot izvorî la suprafață cu puterea cu care au fost simțite la momentul lor și au impresionat.

Aniversarea a un sfert de secol de căsătorie este o piatră de hotar care merită și trebuie să fie marcată cu cele mai inspirate atenții și cele mai speciale cadouri.

Căutarea și identificarea celor mai potrivite daruri pentru nunta de argint, scrierea de texte și mesaje personalizate cântăresc mult pentru cei dragi și pentru persistența memoriei sărbătoririi acestui eveniment.

Înapoi la blog