Puterea cadourilor – de ce este bine să le dăruiești?
Share
Să dăruiești un cadou se simte de atâtea ori mai bine decât atunci când primești unul! Pare puțin probabil să fie așa, dar asta se întâmplă atunci când nu obișnuiești să faci astfel de gesturi. Sentimentul de împlinire pe care îl oferă însă astfel de obișnuinte nu poate fi egalat în nici un fel. Puterea cadourilor este ceva față de care și tu ar trebui să manifești interes.
Dacă nu ești pe deplin convins/ă că dăruind sentimentul de împlinire este unul cu mult mai satisfăcător decât cel din momentul în care primești un cadou, îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva stări pe care le poți experimenta atunci când dăruiești cadouri pentru cei dragi.
Te simți mai fericit/ă
În cazul în care te simți nefericit sau te încearcă diverse sentimente de tristețe, poți să ajuți pe cineva. Pentru a nu părea un intrus, un cadou este modul ideal pentru a face asta. Natura umană are adânc înrădăcinată dorința de a ajuta, indiferent dacă este vorba despre o persoană defavorizată financiar sau care pur și simplu își dorește ceva, însă nu are puterea să își cumpere acel lucru.
Oferind atenția și aprecierea noastră celor din jur prin cadouri nu facem altceva decât să ne asigurăm propria bunăstare. Indiferent de regiunea lumii, preocuparea pentru cei apropiați rămâne un mod de a consolida legături, de a construi la propria fericire, când cei favorizați sunt cei ce primesc darul.
Îți îmbunătățești stilul de viață
Beneficiile emoționale de care dispun cei care oferă cadouri fie pur și simplu, fie pentru a oferi în fapt un ajutor sunt neprețuite. Un comportament generos se poate dovedi mai eficient decât orice altă terapie. Cu siguranță că astfel de stări nu vor avea decât un efect benefic asupra modului de viață.
Îți asiguri o sănătate optimă
Știai că oferirea cadourilor este benefică pentru sănătate? Se pare că aceste gesturi te ajută să reduci considerabil din stresul asociat cu problemele de sănătate. E puțin lucru că îți poți asigura o mai bună condiție de sănătate și longevitate oferind? Poate părea pentru unii puțin credibil, însă contribuie și la stabilizarea presiunii sangvine.
Atunci când sprijinul nu poate fi reprezentat de bunuri, în cazul celor care îl necesită, cel emoțional este de asemenea o varianta și chiar o recomandare. Mulțumirea ca faptă bună a fost săvârșită ajunge să valoreze cu mult mai mult decât un obiect care s-ar putea dovedi inutil când nu este ales inspirat.
Sentimentul de apartenență la societate
Atunci când oferi un cadou, de fapt dezvolți cooperarea cu persoana respectivă. Favorizezi consolidarea relațiilor. Te conectezi social. Reușești să te apropii mai mult de cei din jur, să dezvolți relații bazate pe încredere, pe apreciere. În final, toate acestea se dovedesc esențiale pentru starea de sănătate – atât pentru cea fizică, dar și pentru cea psihică, pentru că dezvolți interacțiuni sociale pozitive.
Știai că este contagioasă acțiunea de a dărui? Diferența între un astfel de mod de contaminare și altele la care te gândești este că efectele sunt pozitive. Se bucură de acestea întregul organism, dar și psihicul. Când ești generos/generoasă și nu te gândești că faci asta din datorie față de cineva sau pentru că la rândul tău ai primit un cadou, îi inspiri și pe cei din jurul tău să procedeze la fel. Asta se întâmplă pentru că altruismul se răspândește de la o persoană la alta.
Explicațiile pot fi și de natură biologică, însă ne vom limita la motivele mai sus menționate și la beneficiile pe care oferirea de cadouri le are asupra organismului. Este modul în care te poți simți mai fericit/ă, deci de ce să te privezi de la asemenea beneficii? Noi îți recomandam să optezi pentru cadouri personalizate, pentru a oferi cadouri unice și memorabile.