Cadouri pentru bărbați despre care se spune că aduc ghinion - ghizbi.ro

Cadouri pentru bărbați despre care se spune că aduc ghinion

Dacă ești genul de persoană superstițioasă, care crede în puterea obiectelor pe care le oferă sau le primești, cu siguranță informațiile de mai jos vor fi de mare folos. În anumite părți ale lumii, există o listă cu obiecte interzise, pe care nu ar trebui să le oferi niciodată cadou unui bărbat pentru că se spune că aduc ghinion. Unele superstiții au fost preluate și la noi, în timp ce altele au fost trecute rapid cu vederea și s-au dovedit a fi doar mituri. Iată câteva idei de cadouri bărbați pe care ar fi bine să le eviți dacă știi că persoana pe care urmează să o surprinzi este superstițioasă:

Obiecte ascuțite – simbol al necazurilor

Dacă te-ai gândit pentru o secundă să oferi iubitului un cuțit sau o brișcă, ar fi bine să abandonezi ideea pentru că se pare că obiectele ascuțite, tăioase, prevestesc necazuri în casa celui care le primește. Simbolistica cadourilor de acest tip diferă în lume – europenii cred că aceste obiecte aduc cu ele nenorociri, în timp ce locuitorii din America Latină cred că dacă faci cadou un cuțit unei persoane dragi, de fapt tai orice legătura cu aceasta. În Orient oamenii își dăruiesc cuțite sau alte obiecte tăioase, neexistând vreo superstiție legată de acestea.

Ceasul – simbol al timpului rămas

Ceasul reprezintă unul dintre cele mai populare cadouri pe care le poți oferi unui bărbat. La noi nu simbolizează nimic negativ (există unele persoane care cred că oferirea unui ceas cadou atrage după cine certuri), însă în anumite culturi, ceasul are o semnificație mai mult decât sumbră. Unii cred că dacă oferi un ceas unei persoane dragi, de fapt anunți o despărțire, ceasul fiind un indicator al timpului care s-a terminat în relația pe care o aveți. În China, ceasurile sunt asociate cu moartea și nu sunt oferite niciodată drept cadou nimănui (nici măcar dușmanilor, dacă ar fi să facem o glumă).

Portofel gol – simbol al sărăciei

Această superstiție există și la noi și cel mai probabil ai auzit și tu de ea – nu este recomandat să oferi cadou un portofel gol pentru că alungi norocul la bani al persoanei pe care vrei să o surprinzi. Tocmai din acest motiv, este indicat ca în momentul în care vrei să oferi unui bărbat cadou un portofel nou, să pui și o bancnotă în el. Nu trebuie să pui o sumă mare de bani, fiind mai mult un gest simbolic pentru a atrage banii.

Încălțăminte – simbol al îndepărtării

O superstiție interesantă, despre care nu am mai auzit până acum, face referire la pantofi. Se spune că nu trebuie să dăruiești încălțăminte unui bărbat (sau unei femei) pentru că se va îndepărta de tine. Nu știm cât se confirmă acest mit, însă persoanele superstițioase cu siguranță nu vor dori să testeze și să vadă ce se poate întâmpla. Dacă totuși partenerul tău are nevoie de o pereche nouă de adidași, poate îl iei cu tine la cumpărături fără să îi spui motivul și îl rogi să își aleagă el o pereche care îi place. Cu siguranță într-o astfel de situația superstiția nu este valabilă, iar persoana dragă va rămâne alături de tine până la final.

Suntem siguri că multe dintre ideile de cadouri menționate mai sus ți-au trecut cel puțin o dată prin cap, iar de multe ori poate chiar le-ai și oferit persoanelor dragi. Și totuși, ce poți oferi unui bărbat pentru a nu aduce ghinion? Îți recomandăm să te orientezi către cadouri personalizate – în nicio cultură nu se consideră că o ramă foto sau un tablou personalizat aduce ghinion. Dacă vrei ca partenerul tău să știe cât de mult îl iubești, oferă-i o plachetă cu un citat care vă reprezintă povestea de iubire sau cu un mesaj simbolic scris de tine. Dacă vrei ca soțul tău să știe cât de mult îl apreciezi și ce tată bun este, oferă-i o ramă foto cu o poză de familie sau un trofeu pentru cel mai bun bărbat și tătic. Pe ghizbi.ro poți găsi astfel de idei de cadouri personalizate care nu aduc ghinion, ci multe zâmbete și fericire.

În încheiere, te rugăm să reții următorul mesaj: în momentul în care un cadou este oferit din tot sufletul, nu există nicio superstiție care să poate avea efect asupra sa.

Înapoi la blog